Gavin Friday

Terug
Crossing Border 2011, Den Haag, Antwerpen en Gavin Friday. Meer moet het niet zijn. De held die na 16 jaar weer terugkeert aan het front. Nou ja, kun je van terugkeren spreken als je in de tussenliggende jaren volop soundtracks en theaterproducties maakt, acteert en ook nog tussen neus en lippen door aan U2 probeert uit te leggen wat authentiek showmanship werkelijk is?

Muzikale machtsgreep
Zijn eerste optreden met band is op vrijdag 18 november, Crossing Border, Den Haag. Technische mankementen zitten wat in de weg, maar Gavin, band en het publiek vieren de hernieuwde kennismaking. De volgende dag, in Antwerpen, blijkt mister Friday in topvorm. Aan het begin van de avond een mooi interview in een superbe setting. Het publiek hangt aan de lippen van de geboren verhalenverteller. Later die avond is zijn muzikale machtsgreep een feit: Den Haag was goed en nuttig, maar in Antwerpen ontvouwt zich een volmaakt concert. 

Uniek verhaal
Perfect bij stem, een persoonlijkheid boordevol charisma, geen technische troubles (alleen de discobal wil niet draaien, but who cares), een dolenthousiaste zaal en, natuurlijk, alleen maar sterke nummers. Een mix van nieuwe nummers van ‘catholic’ met ouder werk van de voorgaande 3 albums. Openingsnummer is er zelfs een van de Virgin Prunes. Opvallend hoe goed alles op elkaar aansluit. Tegelijk is elk nummer een eigen film met een uniek verhaal. En de heren Brel, Weill, Bowie, Bolan en Ferry knikken goedkeurend vanuit de coulissen. 

Tour 2012
Amai...een concert dat nog steeds nazindert in mijn hoofd. 
Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer info over zijn tour in 2012.
Gavin, welkom terug. Het was indrukwekkend, tot in Gent!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...