Liaisons Dangereuses


Liaisons Dangereuses, opgericht in 1981 door Beate Bartel en Chrislo Haas, maakte deel uit van de Neue Deutsche Welle. Bartel en Haas hadden op dat moment hun sporen al verdiend als mede-oprichters van respectievelijk Einstürzende Neubauten en Deutsch-Amerikanische Freundschaft (D.A.F.).

Met Krishna Goineau als zanger scoorde de band in 1982 een grote underground hit met de single ‘Los Niños del Parque’. Een beukend, repetitief ritme dat alle ledematen tot onvrijwillige, hoekige bewegingen dwingt. Het enige album van Liaisons Dangereuses, eveneens ‘Liaisons Dangereuses’ geheten, kwam een jaar eerder uit. Een plaat die lange tijd niet meer verkrijgbaar was en daarom een collectors item werd. Inmiddels is de plaat, gelukkig, opnieuw uitgebracht en goed verkrijgbaar. Mede-oprichter Haas stierf in 2004 op 47-jarige leeftijd; veel jonge en tragische doden in de post-punk.

Ondanks dat Liaisons Dangereuses een beperkte hoeveelheid materiaal heeft uitgebracht, was de band haar tijd ver vooruit en van grote invloed op de latere Chicago en Detroit electro- en technostroming.  

Zo, und jetzt gehen wir mal tanzen tanzen tanzen! Probeer nu nog maar eens die ledematen in bedwang te houden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...